onsdag 25 april 2012

Kakor i klubbform



Dessa underbart söta godbitarna är riktigt lätt att göra. Dagens smak blev mint-choklad.

Cake-pops
ca 10-12 st

1 paket Ballerina (smak efter tycke)
2 tsk creamcheese
(1 msk muskavadosocker)
(½ dl havregryn)

ca 70g choklad
strössel till garnering

(Inom parentes kan man hoppa över om man är nöjd med konsistensen)

Kör i matberedare, först kakorna till smulor och sedan i med osten. (I med socker och havregryn)
När det sedan blivit en deg/smet så är det dax att forma smeten till portionsbollar, något större än chokladbollar. Lägg på en tallrik och in i frysen ca 30 min för att stelna.

Klipp till grillpinnar till klubbskaft. Tryck fast pinnarna i dom frusna bollarna.
Smält chokladen och dopp klubborna i den. Låt torka något och doppa sedan i strösslet.

Jag brukar ha dom i ett glas för torkning. Dom kan sedan förvaras i burk i kyl eller frys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar