Igår bar det iväg för svärmor, svärfar, blivande farbror Isak och gammel-mormor Siv. Vi vinkade av dom på Kallax och suckade lite extra när det inte var vi som checkade in för en vecka i solen. Men vi får nått fint som varar lite längre istället :)
Jag och gubben har pratat om att prova göra färsk pasta på glutenfritt mjöl nu ett tag och igår var det dax. Samarbetet gick ovanligt bra, jag kan nämligen ha en tendens att köra över honom när det gäller matlagning och städning. ni vet; My way or the high way :D
Här kommer i alla fall receptet som blev hyfsat bra..
(Om man inte är glutenallergisk så kan man använda vanligt mjöl och då hoppa det extra ägget.)
400 g mjöl (använde Lailas Mjölmix, den gula kartongen denna gång)
4 ägg (+ett extra om man inte får ihop degen)
½ tsk salt
dutt olivolja
(skvätt vatten om degen inte vill binda trots ett extra ägg)
Sätt mjölet/saltet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten där äggen och oljan sätts. Vispa ihop med en gaffel, för att sedan knådas till en deg. Den ska inte fastna i varken bakbord eller händer. Låt vila i 30 min under fuktig bakduk eller inlindad i plastfolie.
Sen är det dax för utbakningen. Vi använder oss av en pastamaskin. Går säkert att bara använda kavel, men rekommenderar maskinen för att få pastan jämn.
Man kan inte göra den glutenfria pastan lika tunn som med vanligt mjöl, men den blir god ändå.
Koka i ca 2 min, detta varierar pga pastans tjocklek.
Prova er fram :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar