onsdag 20 oktober 2010

Enkel chokladpaj

J behövde en paj för att imponera lite extra på sin svärmor som älska choklad. Så jag tipsade henne om denna och nu får även ni tipset.

  • 1 förgräddat pajskal av mördegstyp
  • 3 dl grädde
  • 2 strukna msk socker
  • en pytteliten nypa salt
  • 115 g rumsvarmt smör
  • 500g blockchoklad av bästa kvalitet, i bitar
  • 1 dl mjölk
  • kakaopulver att pudra med

Koka upp grädde, socker och en nypa salt. När det kokat upp ta kastrullen från plattan och tillsätt smör och chokladen. Rör tills allt är smält, låt sedan smeten svalna något för att sen hälla i den kalla mjöljen. Rör tills den är slät och blank. Om den skärsig så låt en svalna lite till och sen i med mer mjölk, vispa tills den är slät.

Skrapa ner smeten i pajskalet och låt sedan stelna i 1-2 timmar (rumstemeratur), pudra sedan med kakao


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar